Barbara Serulus werkt als culinair journalist voor De Standaard Magazine en Knack Weekend. Bubbelende fermenten, gedreven boeren, visionaire toekomstdenkers, heldhaftige ambachtsmensen, straffe bakjes koffie en botercroissants doen haar hart sneller slaan.

Daarnaast studeert ze part-time aan de City University in Londen. Daar doet ze haar best om de master Food Policy tot een goed einde te brengen. De 25 studenten die deze postgraduaat opleiding volgen, fileren twee jaar lang het voedselsysteem en onderzoeken de mogelijkheden en hindernissen voor een geïntegreerd voedselbeleid dat ons idealiter een gezonder en duurzamer voedselsysteem oplevert.

Samen met Johanna Goyvaerts en Mayken Craenen richtte ze vijf jaar geleden het culinaire projectbureau Alle Dagen Honger op. Het begin van een ontdekkingstocht die leidde langs een eigen food festival: KRACHTVOER, een boek met verhalen van uitzonderlijke ambachtslui: De Helden van het Echte Eten en vele inspirerende samenwerkingen met chefs, boeren, wetenschappers en designers. 

Barbara Serulus
food writer

hello@barbaraserulus.com
0032 497 61 96 72

©  Senne Van Der Ven

© Senne Van Der Ven